Avbytare: Carl Odell, Sebastian Kristensson, Rasmus Hammargren, Adam Norén och Johannes Jönsson.

Nicklas Mattsson ut - Carl Mattsson in 50 min
Vasko Mitrovic ut - Sebastian Kristensson in 70 min
Christian Ahlström ut - Rasmus Hammargren in 83 min

MATCHKOMMENTARER
Efter 4 raka matcher utan nederlag formen på uppgång kom en riktigt stjärnsmäll på lördagen. ÖT Smygehuk tvingades till ett sent byte innan matchen då lagkaptenen Adam Norén fick ställas sidan av med en skada. ÖT Smygehuk inledde matchen alldeles strålande och spelade en fantastisk anfallsfotboll de första 8 minuterna. I den 8:e minuten kontrar Behar där man spelar ut till vänster i straffområdet och avlossar ett skott som Philip Borgström inte kan hålla och en Beharspelare kan enkelt slå in returen till 1-0. Detta var första gången under de inledande 8 minuterna som Behar var över mittlinjen. ÖT Smygehuk fortsätter att spela fin anfallsfotboll men de riktiga farligheterna uteblir allt som oftast. I den 12:e minuten slår Johan Hellström en fin hörna som Carl Mattsson når högst på från straffpunkten men Carls nick smiter tätt utanför bortre stolpen. I den 24:e minuten rensar Behar iväg bollen 70 meter och en Beharspelare tampas med mittbackarna Christian Ahlström och Joel Jakobsson. Philip Borgström är på väg ut när Beharspelaren får en tå på bollen och 2-0 är ett faktum. I den 39:e minuten kommer en Beharforward en mot en med Christian Ahlström och Beharspelaren faller och domaren pekar på straffpunkten. Straffen slås säkert i mål till 3-0. I den 42:a minuten kommer en Beharspelare in från högerkanten och avlossar ett vänsterskott nere vid intill första stolpen och så har vi 4-0. En riktig mardrömshalvlek är över och vi ligger under med 4-0. I paus går Carl Mattsson ut och in kommer Carl Odell. I den 50:e minuten sticker Johan Hellström in bollen bakom Behars backlinje till Filip Zahn som bara får en tå på bollen och målvakten kan rädda. I den 50:e minuten byts en skadad Nicklas Mattsson ut och in kommer Carl Mattsson. I den 59:e minuten räddar Philip Borgström ett friläge då den nya kluriga offsideregeln lurade oss. I den 61:a minuten släpper Johan Hellström bollen på djupet till inbytte Carl Odell som kommer fri från vänster i dålig vinkel men Carl placerar snyggt in reduceringen till 4-1. Detta var Carls 2:a seriemål i år. Bättre fart på ÖT Smygehuk nu och vi jagar fler mål. Carl Odells inhopp var en positiv injektion. I den 68:e minuten slår Johan Hellström ett inlägg som en Beharspelare nickar på eget mål men målvakten gör en fin räddning och får bort bollen innan den går över mållinjen. Nära där. Ett reduceringsmål till där så kanske det hade kunnat bli en match av det. I den 70:e minuten byts Vasko Mitrovic ut och in kommer Sebastian Kristensson. I den 71:a minuten slår Mathias Roos en inläggsfrispark som målvakten missbedömmer Christian Ahlström kommer bakom men är hårt trängd och kan inte slå in bollen. I den 77:e minuten spelar André Andersson hem bollen från mittlinjen men en Beharspelare uppfattar situationen blixtsnabbt och snor bollen och sätter fart mot målet där han placerar in 5-1. I den 83:e minuten byts en skadad Christian Ahlström ut och in kommer Rasmus Hammargren. Matchen slutar 5-1 och ÖT Smygehuk halkade ner till en 6:e plats i tabellen. I nästa match väntar tabelljumbon Anderslövs BoIK på onsdagen den 27:e maj klockan 19:00 på Smygehamns IP.